Activiteiten

Ook buiten de klasmuren gebeurt er heel wat aan activiteiten op onze school. Vaak vinden zij 's middags plaats, wat verklaart waarom we zo'n lange middagpauze hebben. Sommige activiteiten vallen buiten de schooluren terwijl andere verplichte activiteiten precies weer binnen de uren vallen. Hieronder vind je een beperkt overzichtje van wat er allemaal gebeurt.

 

 • SPORT
  Iedere middag is er wel een of andere sportactiviteit in de sporthal of op het sportplein buiten. Dat kan gaan om vrije wedstrijdjes of heuse klascompetities.

 • SOLIDARITEITSDAG
  Ieder voorjaar wordt een solidariteitsdag georganiseerd ten voordele van Broederlijk Delen. Op deze themadag krijgen de leerlingen uitleg over concrete projecten van de organisatie en in een sponsorloop en allerlei randactiviteiten wordt heel wat geld ingezameld.

 • TONEELGROEP ST.-JOZEF
  Heb je verborgen acteertalent of houd je er gewoon van op een podium te staan? Dan is de toneelgroep iets voor jou. Samen met andere acteurs en een team van regisseurs, producers en technici werk je aan een complete voorstelling. Het resultaat wordt ook effectief uitgevoerd op een vrijdagavond voor publiek.

 • WEDSTRIJDEN
  Voor een aantal vakken doet onze school mee aan nationale wedstrijden. Alle leerlingen kunnen zich hiervoor inschrijven. De wedstrijden vinden steeds buiten de lesuren plaats.

 • DRUGPREVENTIEDAG
  Ook dit is een jaarlijkse traditie. De vierdes gaan een dag op 'afzondering' en nemen deel aan een aantal workshops rond drugs- en andere verslavingen. Ook groepsbevorderende activiteiten maken deel uit van deze dag.

 • BEZINNING
  Net voor de herfstvakantie krijgen al onze leerlingen bezinningsactiviteiten voorgeschoteld. De derdes en vierdes blijven op school en nemen deel aan workshops, de vijfdes trekken twee dagen naar Overpelt waar allerlei workshops rond liefde en seksualiteit worden georganiseerd, de zesdes kiezen een instelling uit de zorgsector uit waar ze twee dagen als vrijwilliger een handje toesteken.

 • OLC
  Tijdens de middag kunnen de leerlingen zelfstandig werken in het Open Leercentrum. Er zijn pc's, kranten en andere tijdschriften ter beschikking. De enige voorwaarden zijn dat het rustig is en dat er gewerkt wordt voor schooltaken.