Excursies

Bij een goede ontplooiing horen ook uitstappen buiten de schoolmuren. Doorheen de vier jaren dat je op onze school bent, maak je heel wat excursies in binnen- en buitenland. Vanaf het vierde jaar staat er ieder jaar een meerdaagse trip naar het buitenland op het menu. Hieronder sommen we maar enkele van de vele uitstappen op.

 

  3de jaar: Luik

In deze Waalse grootstad maken de leerlingen zelfstandig een wandeling met een opdrachtenbundel in de hand. In een tweede luik gaan ze de straat op met vragen en opdrachten waarbij ze voorbijgangers moeten aanspreken.
Alle leerlingen, 3de jaar

3de of 4de jaar: Trier

Deze excursie is gereserveerd voor de leerlingen Latijn. De oudste stad van Duitsland herbergt heel wat goed bewaarde schatten uit de Romeinse tijd. Enkele leerkrachten begeleiden de tocht door de stad en geven uitleg. Ook een bezoek aan het Landesmuseum staat op het programma.
Leerlingen Latijn, 3de of 4de jaar

4de jaar: Antwerpen

De leerlingen gaan gedurende een halve dag zelfstandig op verkenning doorheen de Scheldestad. Het tweede deel van de dag wordt opgevuld met een begeleid bezoek aan het museum Plantijn-Moretus.
Alle leerlingen, 4de jaar

4de jaar: Parijs

De eerste grote trip. Gedurende 3 dagen ontdekken de leerlingen de Franse metropool. Ze gidsen elkaar, maken zelfstandig wandelingen en bezoeken heel wat monumenten. Aan deze excursie gaat een grondige voorbereiding vooraf tijdens de lessen Frans in de loop van het 2de trimester.
Alle leerlingen, 4de jaar

5de jaar: Brussel

Deze dagtrip staat in het teken van de Art Nouveau die in onze hoofdstad te vinden is. De leerlingen trekken gewapend met een opdrachtenbundel en fototoestel door de stad. In verscheidene vakken wordt aan deze excursie aandacht besteed.
Alle leerlingen, 5de jaar

5de jaar: Europlanetarium Genk

De wetenschappers van het vijfde jaar trekken voor een halve dag naar Genk. In het Europlanetarium kijken ze naar een voorstelling over ons zonnestelsel en komen ze heel wat te weten over de werking van het onderzoeksgedeelte van het planetarium.
Leerlingen wetenschappen, 5de jaar

5de jaar: Londen

Tijdens deze driedaagse trekken de leerlingen naar de Engelse hoofdstad voor een cultureel programma dat ook de nodige ontspanning omvat.
Alle leerlingen, 5de jaar

5de of 6de jaar: Rome

Als kroon op hun studies Latijn trekken de leerlingen Latijn van het 5de en 6de jaar samen met Mevr. Massoels naar de Italiaanse hoofdstad voor een onderdompeling in een rijk verleden.
Leerlingen Latijn, 5de of 6de jaar

6de jaar: Borinage

Eens was deze streek in Henegouwen een economisch welvarende streek. De leerlingen gaan op zoek naar het rijke verleden. Ze bezoeken er o.a. de scheepsliften van Strépy, de hoofdstad Mons en gaan gesprekken aan met inwoners.
Alle leerlingen, 6de jaar

6de jaar: Turkije

Gedurende een volle week wordt een rondreis gemaakt doorheen Turkije. De bekendste bezienswaardigheden staan op het programma, uiteraard afgewisseld met de nodige ontspanning.
Alle leerlingen, 6de jaar