... een nieuwe school!

Welkom jij, leerling die misschien voor onze school zal kiezen. Ben je blij om je te kunnen inschrijven? Of bezorgt deze nieuwe school je toch een beetje twijfels? Geen paniek! Of je nu in het derde jaar of in een ander leerjaar voor onze school kiest, we laten je niet aan je lot over.

Voor de leerlingen van het derde jaar is er op de eerste schooldag een speciaal onthaalprogramma en nemen ze één van de eerste weken deel aan de vriendschapsdag, een dag waar de klasgroep centraal staat. Ook de nieuwe leerlingen van de tussenjaren vangen we extra op.

... studeren we alleen maar?

Naar school komen doe je om iets bij te leren, dat spreekt voor zich. Dat wil niet zeggen dat er op onze school alleen maar ‘klassieke’ lessen doorgaan! In vele vakken ga je zelf aan de slag, werk je in groepjes of zelfstandig aan een project. Via ons digitale leerplatform krijg je ook toegang tot een schat aan informatie.

Naast de lessen zijn erook regelmatig uitstappen en andere activiteiten waar je als leerling aan deelneemt.  Op deze manier pas je wat je in de les hebt geleerd toe, maak je kennis met de werkelijkheid en werk of leer je met je klasgenoten over thema’s die niet onmiddellijk tot een vak behoren.  De meerdaagse reizen horen hier ook thuis. Elk jaar komen leerlingen hier zeer enthousiast van terug!

Hebben jullie als leerling zelf een voorstel? Aarzel niet en bespreek dit met je klassenleraar, coördinator en/of directie. Wie weet mag je je idee in de praktijk realiseren!

 

... wat vinden we belangrijk?

Jij hebt talent en samen met je ouders willen we dit helpen ontdekken en ontplooien. In onze school mag je jezelf zijn, ben je geen nummer. Dit betekent natuurlijk niet dat alles kan! We vinden het belangrijk dat je elke dag naar school komt, dat we goed met elkaar kunnen samen-leven, elke dag opnieuw.

Daarom maken we samen met jou bij de start van het schooljaar duidelijke afspraken en bespreken we deze ook met je ouders. Ook in je schoolagenda vind je de afspraken over het dagelijkse schoolleven terug. Ons motto: goede afspraken maken goede vrienden!

Lukt het je niet om de afspraken goed op te volgen? Of overtreed je systematisch bepaalde afspraken? Dit blijft niet zonder gevolgen. Je wordt dan van zeer dichtbij opgevolgd en we bespreken dit met je ouders.

... contact met de school?!

In onze school vinden we overleg en communicatie met je ouders zéér belangrijk. Je ouders kunnen elke werkdag de school contacteren en een afspraak maken om vragen of zorgen te bespreken.

Daarnaast organiseren we op regelmatige tijdstippen oudercontacten. Op deze momenten kunnen je ouders met je (vak)leerkracht(en) in gesprek gaan over je functioneren.

Ook zijn er ook enkele informatieavonden voor specifieke leerlingengroepen bijvoorbeeld rond studiekeuze, nieuwe leerlingen, leerlingen uit het zesde jaar.

... leerlingen centraal?!

In onze school sta je als leerling centraal. Door goede afspraken willen we een schooljaar lang fijn samen-leven en samen-werken. Elke leerling komt met zijn ‘rugzakje’ naar onze school en samen willen we je talenten ontdekken en ontplooien.

Binnen ‘leren leren’ bekijken we samen wat de school en vakleerkrachten van je verwachten op het vlak van lessen en taken. Lukt dit niet vlot? Samen zoeken we naar mogelijke oplossingen? Of twijfel je aan de gemaakte studiekeuze? Ook dan gaan we samen op weg en zoeken we duidelijkheid.

Lees meer...

... nog vragen?

Stel ze gerust of maak na de infodag een afspraak op school. We beantwoorden graag alle mogelijke vragen.

Telefonisch op het nr.
011 45 62 30 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .