Oudercomité

Het oudercomité is een jarenlange traditie in OHvM. We willen de ouders immers zo optimaal mogelijk betrekken bij het schoolgebeuren. En dan bedoelen we niet enkel een groepje ouders dat komt "tappen" op info- en ouderavonden. We willen een groep denkers vormen, die met ons mee reflecteren over het leven in OHvM. 

Concreet

We zijn een soort denktank die ongeveer vijf keer per schooljaar vergadert, samen met de directeur en de adjunct-directeur van de school. Nieuwigheden in het schoolbeleid worden toegelicht en besproken, problemen gesignaleerd en voorstellen gedaan. Daarnaast steken we een helpende hand toe in het cafetaria op de infodag, verzorgen we de receptie op de proclamatie van de zesdejaars en op Chrysostomos en we zijn erbij op de infoavond voor ouders van eerstejaars in september. Bij de rapportafhaling in december organiseren we ook een succesvolle en supergezellige kerstdrink. We trachten ook jaarlijks een infavond over een actueel schoolthema te organiseren voor alle OHvM-ouders. Zo organiseerden we bijvoorbeeld een lezing over faalangst en volgt er binnenkort een infoavond over Cyberpesten.

Infoavonden

Vorig schooljaar boden we samen met de school en de scholengemeenschap twee infoavonden aan (open voor onze leerkrachten en al onze ouders): "Warhoofd: hoe breng ik mijn kind structuur bij?" "Omgaat met sociale media als Facebook, Twitter…". Dit schooljaar gaat de lezing over Cyberpesten. Voor meer info kan je terecht op school.

Wie zit in het Oudercomité?

De voorzitter van het Oudercomité is dhr. Peter Pieters. De secretaris is dhr. Dries Geeraert.

Onze leden: Renata Camps, Bert Coenegrachts, Heide Cupers, Anne Froidmont, Dries Geeraert, Johnny Kees, Giete Kerkhofs, Petra Lenaerts, Vronie Leys, Ina Maes, Greta Orens, Peter Pieters, Maureen Theunis. Helpende handen bij activiteiten zijn Petra Bormans, Rebecca Dekeyser, Elfi Dedroog.

Alle ouders van leerlingen van OHvM kunnen lid worden van het Oudercomité. Het Oudercomité is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bent u een OHvM-ouder die tot de vereniging wil toetreden? Laat het dan weten aan het secretariaat. Dan wordt u uitgenodigd voor de volgende vergadering.