Opleiding: voeding - horeca

 


Opleiding:

 

 

voeding - horeca

IMG_2666_(Small).JPG

Inhoud van de opleiding:

 

Binnen de opleiding 'voeding' worden er verschillende functies ingeoefend:

 

De keukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden uit. Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van basiskooktechnieken (stoven, bakken, koken en blancheren).

 

De medewerker snackbar/taverne verzorgt de keukenbereidingen, de bardienst en de bediening van de klanten in een snackbar-taverne. In een sneldienstrestaurant past hij de juiste technieken toe en bedient hij de klanten. 

 

De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden uit in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan de keukenmedewerker. 

 

De hulpkelner voert voorbereidende werken uit voor de zaal en de bar. Hij helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten. Hij ruimt de tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst. 

IMG_2516__Small_.JPG

Te behalen attesten: 

  •  Certificaat keukenmedewerker

         

  • Certificaat hulpkok

 

  •  Certificaat medewerker snackbar taverne

           

  •  Certificaat hulpkelner 
IMG_2667_(Small).JPG

Tewerkstellingsmogelijkheden tijdens de opleiding:

 

Helpen met klaarmaken van maaltijden, de keuken in orde houden, bestellingen uitvoeren,... in grootkeukens, tavernes en snackbars onder begeleiding.