Opleiding: handel

 


Opleiding:

 

Handel

 

Inhoud van de opleiding:

 

Binnen de opleiding 'handel' worden er verschillende functies ingeoefend:

 

De aanvuller staat in voor het helpen van klanten met vragen of klachten, het aanvullen zelf, het onderhouden van rekken, de controle van prijsaanduidingen, het controleren van geleverde artikelen, voorraadbeheer, het tellen van artikelen en dit op een klantvriendelijke manier. 

 

De kassier staat in voor het bedienen van de kassa, het opstarten en afsluiten van de kassa, het onderhouden van de kassaomgeving, het verwerken van de artikelen en toepassen van de verschillende betaalmogelijkheden. Hij staat ook in voor het inpakken van producten. 

 

De verkoper staat in voor het verkopen van artikelen, kan op een beleefde manier met de klanten omgaan en zorgt voor een mooi, verzorgde winkel en etalage. 

 

De winkelbediende  staat in voor het aanvullen en presenteren, het beheer van de voorraad, de controle op prijsaanduidingen, het verkopen, het begeleiden en adviseren van de klant, diefstalpreventie, het afhandelen van de verkoopstransactie en het bedienen van de kassa. Hij werkt steeds op een klantvriendelijke manier.

 

De administratief medewerker staat in voor het onthaal, het bedienen van de telefoon, het verwerken van de post, het uitvoeren van administratieve taken, het bijhouden van een klassement en het uitvoeren van ondersteunende kantoortaken. 

 

 

Te behalen attesten: 

 

  • Certificaat aanvuller
  • Certificaat kassier
  • Certificaat verkoper
  • Certificaat winkelbediende
  • Certificaat administratief medewerker
 

Tewerkstellingsmogelijkheden tijdens de opleiding: 

 

 

De winkelbediende kan tewerkgesteld worden in een supermarkt, een kleine winkel, een tankstation,.. enzovoort.