Over ons

Over ons

Het Spectrumcollege draagt zorg en kwaliteit hoog in het vaandel. Om de jongeren zich maximaal te laten ontplooien, is het aan ons om hen deze kansen te bieden. De uitdagingen die voor ons liggen nemen we dan ook steeds enthousiast aan. Projectmatig en geïntegreerd werken, vakoverschrijdend werken, individuele leertrajecten en een uitgebreid zorgbeleid zijn maar enkele van deze uitdagingen. Om hieraan het hoofd te kunnen bieden, was een moderne infrastructuur van groot belang.

In 2002 werd voor het eerst het idee geopperd om niet te gaan renoveren in de bestaande scholen maar om een volledige nieuwbouw te ontwikkelen. Twaalf jaar later, in september 2014, werd de bouw gestart en in maart 2017 was de campus volledig operationeel.

Door zelf dag in dag uit te leven op de campus ontdekken we meer en meer de mogelijkheden van de nieuwe infrastructuur op vlak van onze pedagogische en didactische aanpak, van samenwerken en samenleven… Na amper een jaar stellen we vast dat de muren tussen de verschillende richtingen langzaamaan beginnen af te brokkelen, dat leerlingen en leerkrachten elkaar steeds meer vinden en we de mogelijkheden hebben nog meer vak- en zelfs richtingoverschrijdend te werken. Op deze manier kunnen we ALLE leerlingen extra kansen en uitdagingen bieden.

Om de reportage gebracht door TVL te bekijken klikt u hier.