Robots op bezoek

Robots op bezoek

Dit schooljaar nam de campus Beringen deel aan het project ‘Robots on the road’, een initiatief van PXL Hasselt. Leerlingen uit de verschillende bovenbouwscholen waren hierbij betrokken. Het project bestond uit workshops verspreid over verschillende dagen. Doel van het initiatief was om de jongeren in contact te brengen met de wereld van het programmeren.

In de eerste instantie kwamen de robots de leerlingen een bezoek brengen aan onze campus. Daar was er een korte kennismaking tussen robot en mens. Daarna werden onze leerlingen ondergedompeld in de beginselen van het programmeren. Ze gingen daarna zelf aan de slag met de laptops met als doel de robots te laten doen wat zij wilden. En op het einde van de workshop reed er in de gebouwen van de campus een heel gewillige robot rond.

Enkele weken later werden de leerlingen uitgenodigd op de Corda Campus in Hasselt om een vervolg te breien aan hun programmeerwerk tijdens de workshops ‘Robots got talent’. De leerlingen zelf waren heel enthousiast en een aantal onder hen hebben zeker de smaak van het programmeren te pakken. Missie geslaagd!