Spectrumcollege campus Beringen mee op de trein van de technologische toekomst

Spectrumcollege campus Beringen mee op de trein van de technologische toekomst

Naar jaarlijkse gewoonte werd vrijdag 26 oktober de ontbijtvergadering georganiseerd in het Spectrumcollege campus Beringen. Na het ontbijt werden verschillende projecten en nieuwigheden voorgesteld.

Directeur van de nijverheidsrichtingen Erik Vranken was fier te mogen aankondigen dat het Spectrumcollege vanaf volgend schooljaar de richting ‘Bouw- en houtwetenschappen’ zal aanbieden. Technisch onderwijs is immers meer dan ooit broodnodig. Hij gaf een korte toelichting bij de modernisering van het secundair onderwijs en hoe het Spectrumcollege volop deze kaart trekt. Dit was ook te merken aan de verschillende projecten die werden voorgesteld. Luc Meynckens kwam de Airhockey robot voorstellen, een project dat de leerlingen van 6IW hebben uitgevoerd in het kader van ‘Limburg Stemt’. Maar ook 3D-printing en het project rond de separatierobot, een samenwerking tussen het Spectrumcollege en Melotte nv, kwamen uitvoerig aan bod. En tenslotte werd ook het project ‘Samen Sterk’ voorgesteld. Het Spectrumcollege werkt hier samen met Arktos en Stad Beringen rond attitudes bij jongeren op de werkvloer. Naast ‘de stiel’ kennen is het immers minstens zo belangrijk de juiste attitudes te hebben, vandaar dat de jongeren hierin extra ondersteuning krijgen. Alweer een geslaagde editie waar onderwijs, de bedrijfswereld en publieke sector elkaar beter leren kennen en fijne samenwerkingen tot stand komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.