Werkplekleren in het Spectrumcollege

Werkplekleren bij AVL Woningbouw

Waar kunnen onze bouwvakkers in spe hun vak beter leren dan op een echte werf? In de tweede graad leren de jongeren de basis van het bouwen in de grote bouwhal op de campus. Onze leerlingen van de derde graad ruwbouw kunnen vervolgens hun opgedane kennis in de praktijk omzetten. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking die de campus heeft met AVL Woningbouw Beringen, al jaren lang een grote speler op de markt van sleutel-op-de-deur woningen.

Onder begeleiding van hun leerkracht praktijk en onder het toeziend oog van een werfleider van AVL Woningbouw krijgen onze jongeren de kans om de ruwbouw te realiseren van een echte gezinswoning. Uit de beschermde omgeving van de (warme) bouwhal komen de leerlingen in een echte werkomgeving terecht waar ze leren omgaan met werken in team, werken met een deadline, maar waar ze ook leren omgaan met wisselende weersomstandigheden.

Het feit dat de leerlingen een huis kunnen bouwen dat effectief bewoond zal worden, geeft hen eveneens de kans al eens te proeven van de beroepsfierheid die bouwvakkers ervaren bij het opleveren van een ruwbouw. Op het einde van het schooljaar kunnen onze leerlingen dan ook met trots terugkijken naar hun gerealiseerde project waar de toekomstige inwoners nog jaren van kunnen genieten.